Pirlo: Nije lako, no vrijeme je za novu avanturu

Pojačao New York City

Pirlo: Nije lako, no vrijeme je za novu avanturu

Stigla je i službena potvrda kako Andrea Pirlo napušta redove Juventusa i odlazi u New York City, novoosnovani klub koji se od ove sezone takmiči u MLS ligi.

Vijest je na svojoj službenoj stranici potvrdio i evropski viceprvak iz Torina, a o svemu se oglasio i sami 36-godišnji Andrea Pirlo. 

"Teško je izraziti emocije kroz riječi, pogotovo kada je riječ o četiri vrlo važne godine mog života. Sve što mogu reći je jedno veliko hvala svima koji su me podupirali tijekom ove avanture. Nije bilo lako odlučiti, ali stigao je trenutak kada je vrijeme za novu avanturu. No nikada neću zaboraviti povezanost koju sam imao s Juventusovim bojama. Do samoga kraja, forza Juventus", napisao je legendarni Pirlo.

Pirlo bi za New York City mogao zaigrati tek za osam mjeseci, pa su tako britanski mediji već počeli pisati o tome da bi mogao krenuti stopama Franka Lamparda i stići na posudbu u Manchester City. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.