Pirlo: Poraz od Barce za mene je bio posebno bolan

Vjeruje da Juve može osvojiti Ligu prvaka

Pirlo: Poraz od Barce za mene je bio posebno bolan

E. Čaušević

Bivši reprezentativac Italije, Andrea Pirlo, za italijanske medije izjavio je da vjeruje da Juventus ove godine može osvojiti Ligu prvaka.

Pirlo je Juventus napustio 2015. godine, a posljednja utakmica bila mu je finale Lige prvaka protiv Barcelone kada je katalonski klub slavio sa 3:1. Stara dama u četvrtfinalu ovog takmičenja igra uprvo protiv Barce, a nekadašnji igrač Juventusa vjeruje da ovaj klub može do polufinala, pa čak i titule.

"Juve može osvojiti Ligu prvaka. Oni su na visokom nivou kao i ostali velikani, a možda čak i jedan nivo iznad svih. Barcelona ima odličan tim, posebno igrače u napadu, ali ako Juve bude igrao svoju igru može ih izbaciti", rekao je Pirlo.

Ovaj iskusni igrač New York Cityja govorio je i o finalu 2015. godine kada Juventus na kraju nije uspio da dođe do titule prvaka Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Uvijek je loše kada izgubite u finalu, a za Juventus je čak i gore jer je prošlo mnogo vremena od posljednje titule prvaka Evrope. Bilo je bolno i za mene jer je to mogao biti savršen način da se oprostim od dresa Juventusa", dodao je Pirlo.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi