Pirove pobjede Voše i Čukaričkog, Rijeka sigurna i u gostima

Europa liga, 2. pretkolo

Pirove pobjede Voše i Čukaričkog, Rijeka sigurna i u gostima

Srbija je ostale bez sva tri svoja predstavnika u Europa ligi.

Sastav novosadske Vojvodine u revanš meču 2. pretkola Europa lige savladao je Trenčin sa 3:0, ali to nije bilo dovoljno za plasman u narednu rundu takmičenja zbog poraza od 4:0 u prvom meču. 

Novosađani su već od 68. minute imali vodstvo od 3:0, ali u preostale 22 minute utakmice nisu uspjeli postići gol kojim bi susret odveli u produžetke. 

Poslije 0:0 na gostovanju protiv rumunskog Cluja ekipa Jagodine je na domaćem terenu izgubila sa 1:0 i tako ostala bez plasmana u 3. pretkolo, a koban za Ćurane bio je Bruna koji je jedini gol u ovome duelu postigao u 81. minuti utakmice.

Nakon debakla od 4:0 u Beogradu, fudbaleri Čukaričkog su se pobjedom od 2:1 protiv austrijskog Grodiga u gostima oprostili od Evrope. Iako su gubili sa 1:0, fudbaleri tima sa Banovog Brda uspjeli su preokrenuti rezultat i slaviti sa 2:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Za razliku od srbijanskih predstavnika fudbaleri Rijeke plasirali su se u 3. pretkolo Europske lige nakon što su i u uzvratnom susretu u Budimpešti svladali mađarski Ferencvaros s 2:1, te s ukupnih 3:1 prošli u naredno pretkolo gdje ih čeka Vikingur Gota sa Farskih otoka.

Strijelac prvog gola za Riječane bio je Krstanović, koji je kasnije zaradio isključenje početkom drugog poluvremena zbog drugog žutog kartona. Dvadesetak minuta prije kraja meča na u igru je ušao i bivši reprezentativac BiH Zoran Kvržić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.