Pjanić asistent u pobjedi Juventusa nad Tottenhamom

Proveo 66 minuta na terenu

Pjanić asistent u pobjedi Juventusa nad Tottenhamom

Fudbaleri Juventusa su danas u Melbourneu u okviru International Champions Cupa savladali Tottenham rezultatom 2:1.

U startnoj postavi Juventusa svoje mjesto našao je Miralem Pjanić, kojem je ovo bio praktično debi za ekipu iz Torina. Allegri je od prve minute na teren poslao sljedećih 11 igrača: Neto, Alex Sandro, Rugani, Benatia, Lirola, Lemina, Hernanes, Asamoah, Pereyra, Pjanić, Dybala, dok je Tottenham nastupio u kombinovanom i podmlađenom sastavu.

Juve je u vodstvo došao već u 5. minuti, kada je Dybala na asistenciju Pereyre pogodio za 1:0. Samo devet minuta kasnije, italijanski šampion je uduplao prednost i to preko Mehdija Benatije, koji je glavom pogodio nakon asistencije Miralema Pjanića.


Tottenham je dvije trećine današnje utakmice izgledao veoma loše na terenu, a Juventus je u 53. minuti imao veliku priliku da dođe i do trećeg pogotka. U situaciji jedan na jedan našao se Miralem Pjanić, koji je šutirao preko gola.

Tim iz Londona je u finišu zaigrao bolje, a Lamela je u 67. minuti pogodio za smanjenje rezultata na 2:1. Spursi su do kraja imali nekoliko (polu)prilika da izbjegnu poraz, ali se rezultat nije mijenjao.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Miralem Pjanić je danas odigrao veoma dobru utakmicu za Juventus, u kojoj je pokazao da će se sjajno slagati sa Paulom Dybalom. Naš reprezentativac je na terenu proveo 66 minuta, kada ga je zamijenio Parodi.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi