Pjanić asistirao u trijumfu Rome nad Lazijom

Roma se plasirala u Ligu prvaka

Pjanić asistirao u trijumfu Rome nad Lazijom

Lazio je u derbiju 37. kola italijanske Serie A poražen od Rome, a rezultat susreta na stadionu "Olimpico" glasio je 2:1. 

Nebeskoplavi su mnogo bolje otvorili utakmicu, pa tako već u petoj minuti bilježimo odličnu šansu. Klose je primio centaršut unutar peterca, ali njegov udarac glavom na kraju je prozujao pokraj desne stative. 

Nastavak poluvremena nije ponudio mnogo uzbudljivu fudbalsku predstavu, a prvi pogodak na utakmici viđen je tek u 73. minuti. Za vodstvo Rome pobrinuo se Iturbe, da bi nakon deset minuta kasnije rezervista Đorđević pogodio za izjednačenje.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić svojom idejom i kreativnošću donio je mnogo Romi u samom finišu drugog poluvremena i već u 85. minuti asistirao je za pobjedonosni pogodak, a strijelac je bio Yanga-Mbiwa.

Na kraju dodajmo da je Senad Lulić u prvom poluvremenu zaradio javnu opomenu i zamijenjen je već u 55. minuti, a njegov Lazio nakon poraza zauzima treću poziciju. S druge strane, Roma je trijumfom osigurala direktan plasman u Ligu prvaka. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 37. kolo:

Lazio - Roma 1:2 (Đorđević 82. / Iturbe 72., Yanga-Mbiwa 85.)

 
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.