Pjanić: Djeci ću moći pričati da sam igrao s Tottijem

Najljepši period karijere proveo u Rimu

Pjanić: Djeci ću moći pričati da sam igrao s Tottijem

Prelaskom u Juventus bh. reprezentativac Miralem Pjanić je žestoko razočarao navijače Rome. 

Pri odluci Pjanića da nakon pet godina provedenih u Romi pređe u Juventus prevagnula je isključivo želja za osvajanjem trofeja, a boravak u Vječnom gradu i saradnju sa legendarnim Francescom Tottijem će pamtiti cijeli život. 

"Francesco Totti je fudbalska legenda. Kada vas fudbalski bog kao što je on pita da li može da izvede slobodan udarac, vi se okrenete. On je igrač zbog kojeg ljudi dolaze na stadion i sa boljim u ekipi nisam igrao", kazao je Pjanić i potom nastavio: 

"Bila mi je čast što sam u proteklom periodu imao priliku igrati sa Tottijem. On je genije, ima karizmu, ličnost, ima sve. Ostat će mi veliki prijatelj i jednog dana ću moći da kažem svojoj djeci da sam igrao s njim zajedno. Kada prekine da se bavi fudbalom mnogi će plakati, a morate shvatiti da on u Rimu nije samo idol, on je skoro Bog", istakao je Pjanić. 

Naš fudbaler će vječno biti vezan za Rim. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Proveo sam najbolje godine života u Rimu. Sada sam potpisao za jedan vrlo veliki klub, ali Roma će i dalje biti sjajan klub koji ostaje u mom srcu. Za Juventus sam se odlučio iz razloga što sam želio napraviti korak naprijed u karijeri i naravno osvajati trofeje", riječi su Pjanića na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije