Pjanić: Džeko našoj igri daje novu dimenziju

Fudbaler Rome hvali svog saigrača

Pjanić: Džeko našoj igri daje novu dimenziju

Miralem Pjanić je uoči dvoboja sa Juventusom dao intervju za klupsku televiziju Rome, a jedna od tema bio je i Edin Džeko.

"Džeko će biti izuzetno važan igrač za nas. On, kao napadač, daje našoj igri jednu novu dimenziju. Mislim da je odigrao dobro u Veroni, gdje nažalost nismo uspjeli slaviti", rekao je Pjanić, te dodao:

"Edin je presretan što je stigao u Romu. Znam da je želio doći u Rim jer smo svakodnevno razgovarali i prije potpisa ugovora. Sada je tu i dobro se snašao".

Pjanić je govorio i o Juventusu, Rominom narednom protivniku u Seriji A i najvećem konkurentu za titulu prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus se uvijek mora poštovati. Oni su i dalje veoma jaki, iako su ostali bez Pirla, Vidala i Teveza, koji su bili njihovi najvažniji igrači. Iako su izgubili u prvom kolu, siguran sam da će se i ove sezone boriti za naslov. Titulu su osvojili četiri godine zaredom, a mi se nadamo da ćemo im ove sezone prekinuti taj niz. Moramo dati maksimum za dobar rezultat u nedjelju", zaključio je naš reprezentativac.

Roma i Juventus će svoj meč 2. kola Serije A odigrati na Olimpicu u nedjelju, s početkom u 18 sati.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.