Pjanić: Gol u 90. minuti bi bio ostvarenje sna

Mali princ pred finale Lige prvaka

Pjanić: Gol u 90. minuti bi bio ostvarenje sna

Vezni fudbaler Juventusa Miralem Pjanić bit će večeras prvi Bosanac i Hercegovac nakon Hasana Salihamidžića koji će igrati u velikom finalu Lige prvaka.

Pjanić će igrati sa svojim Juventusom protiv Real Madrida, a pred meč je poručio da bi ostvarenje sna za njega bio pogodak u 90. minuti za slavlje njegovog tima. 

"Ukoliko bi postigao gol u 90. minuti kojim bi moja ekipa ostvarila pobjedu i osvojila Ligu prvaka, bilo bi to nešto nevjerovatno, ostvarenje sna. Ipak, najvažnije je da pobjedimo", reklao je Pjanić.

On se također osvrnuo i na svoje slobodne udarce te je pokušao objasniti način na koji ih izvodi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Za mene je to uvijek poseban trenutak jer znam da svaka ekipa treba imati kvalitetnog izvođača slobodnih udaraca, a on često zna i odlučiti utakmicu. Trudim se da slobodne udarce šutiram unutrašnjom stranom noge i pokušavam loptu zavrnuti što više ako je udarac iz manje udaljenosti. Kod udaraca iz veće udaljenosti pokušavam prebaciti živi zid na taj način da lopta nakon prelaska živog zida odmah počne padati. Također, okrenem rupicu za pumpanje prema gore i napravim tri koraka unazad. To je položaj u kojem se najbolje osjećam", rekao je Pjanić.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi