Pjanić i Bešić popravljaju "krvnu sliku" BiH na euro-sceni

Europa liga, šesnaestina finala

Pjanić i Bešić popravljaju "krvnu sliku" BiH na euro-sceni

Nakon prvih mečeva osmine finala Lige prvaka koje smo gledali u utorak i srijedu, večeras će na scenu izaći fudbaleri koji sa svojim klubovima igraju prve utakmice šesnaestine finala Europa lige.

Ipak, za razliku od susreta najelitnijeg klupskog takmičenja, u kojem Bosna i Hercegovina nije imala svog predstavnika na terenu (Kolašinac nije bio u sastavu Schalkea op.a), večeras bi "krvnu sliku" bh. fudbala na evropskoj sceni trebali popraviti Muhamed Bešić i Miralem Pjanić.

Mladog veznjaka reprezentacije Bosne i Hercegovine i njegov Everton očekuje gostovanje kod Young Boysa u Bernu, a od Karamela svi u Engleskoj očekuju pozitivan rezultat kako bi sebi olakšali posao u revanšu. Obzirom u kako jakoj grupi su igrali u grupnoj fazi Europa lige, gostovanje u Švicarskoj ne bi trebao biti veliki problem za izabranike Roberta Martineza.

Baš kao i njegov reprezentativni kolega, tako će i Miralem Pjanić sa svojom Romom u terminu od 19 sati na stadionu Olimpico dočekati holandski Feyenoord. Sjajnog bh. veznjaka, koji je ovih dana bio u centru pažnje zbog velikog interesovanja Liverpoola za njegove usluge, nije bilo u sastavu Vučice u prvenstvenom duelu protiv Parme, a glavni razlog je bila lakša prehlada.

Interesantno će biti i u susretima u Liverpoolu, Londonu i Sevilli. Na White Hart Lane stiže Fiorentina, dok će turski Besiktas gostovati na Anfieldu. Ekipa Borussije M'gladbach, koja je u play-offu Europa lige eliminisala Sarajevo, gostuje u Andaluziji kod Seville. Na El Madrigalu gost Villarreala biti će prvak Austrije Salzburg, a dobre igre iz domaćeg prvenstva fudbaleri Wolfsburga pokušati će prenijeti i na duel Europa lige u kojem kao domaćin dočekuju Sporting iz Lisabona.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Još jedan Bosanac, koji nikada nije nastupao za Bosne i Hercegovinu, bit će večeras na terenu. Miroslav Radović biće prva violina Legije iz Varšave na gostovanju kod Ajaxa.

Europa liga, šesnaestina finala:
Aalborg - Club Brugge (19:00)
AS Roma - Feyenoord (19:00)
Dnipro - Olympiakos (19:00)
PSV - Zenit Petersburg (19:00)
Torino - Ath. Bilbao (19:00)
Trabzonspor - Napoli (19:00)
Wolfsburg - Sporting (19:00)
Young Boys - Everton (19:00)
Ajax - Legia (21:05)
Anderlecht - Din. Moscow (21:05)
Celtic - Inter (21:05)
Guingamp - Din. Kiev (21:05)
Liverpool - Besiktas (21:05)
Sevilla - Borussia Moenchengladbach (21:05)
Tottenham - Fiorentina (21:05)
Villarreal - Salzburg (21:05)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije