Pjanić i Lulić odlično krenuli u novu sezonu, Napoli silan

Seria A, 1. kolo

Pjanić i Lulić odlično krenuli u novu sezonu, Napoli silan

M. Šljivak

Još šest utakmica prvog kola italijanske Serie A odigrano je večeras, a favoriti su očekivano došli do pobjeda.

Ekipa Lazija je sa 2:1 savladala Udinese na Olimpicu, a Senad Lulić je odigrao jako dobru utakmicu za Nebeskoplave.

Lazio je odlično otvorio susret i nakon 16 minuta igre su postigli dva gola. Hernanes je u 13. minuti sjajnim golom doveo Nebeskoplave u vodstvo od 1:0, da bi samo tri minute kasnije Antonio Candreva a penala povećao prednost od 2:0. Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku je Udinese stigao do gola. Igrala se 60. minuta kada je Muriel pogodio za 2:1, što je bio konačan rezultat susreta.

Viceprvak Napoli pobjedom nad Bolognom 3:0 otvorio je novu sezonu.  Jose Callejon je u 32. minuti golom na debiju donio prednost Napoliju, da bi u sudijskoj nadoknadi prvog dijela Hamšik povećao na 2:0. Isti igrač je u 63. minuti pogodio za  konačnih 3:0

Roma je na gostovanju savladala Livorno rezultatom 2:0. Nakon što je prvo poluvrijeme okončano bez golova, Vučica je golovima De Rossija u 65. i Florenzija u 67. minuti došla do pobjede. Miralem Pjanić je odigrao svih 90 minuta za Romu.

U ostalim susretima Cagliari je savladao Atalantu sa 2:1,  Torino je bio bolji od Sassula 2:0, dok je Parma remizirala na svom terenu sa Chievom 0:0.


Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cagliari - Atalanta  2:1
Lazio - Udinese 2:1
Livorno - Roma 0:2
Napoli - Bologna 3:0
Parma - Chievo 3:0
Torino - Sassulo 2:0


10 by Samusleep
20 by Samusleep
21 by Samusleep
10 by Samusleep

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.