Pjanić i Mandžukić heroji Juventusa
Foto: EPA

Barca sigurna protiv Olympiakosa

Pjanić i Mandžukić heroji Juventusa

E. Čaušević

Fudbaleri Juventusa večeras su slavili na domaćem terenu protiv Sportinga (2:1), dok je Barcelona na Nou Campu savladala Olympiakos (3:1) u trećem kolu grupne faze Lige prvaka.

Utakmicu u Torinu odlično su otvorili gosti iz Lisabona koji su u 12. minuti šokirali domaće navijače. Nakon što je Buffon odbranio udarac Martinsa lopta je pogodila Alexa Sandra, te je završila u mrežu Stare dame za vodstvo gostujuće ekipe od 0:1.

Međutim, u 29. minuti Juventus je uspio da izjednači. Na scenu je stupio Miralem Pjanić koji je po ko zna koji put dokazao da je majstor za slobodnjake, te je poravnao na 1:1. Stara dama je do kraja prvog dijela željela da dođe do preokreta no gosti su sačuvali svoju mrežu.

Iako je Juventus u drugom dijelu imao veliki broj prilika činilo se da će sPorting neporažen napustiti Torino. Međutim, šest minuta prije kraja utakmice Juve je uspio da dođe do preokreta. Douglas Costa je sjajno centrirao, a Mandžukić je pogodio za konačnih 2:1.

U drugom meču ove grupe Barcelona je na Nou Campu savladala Olympiakos sa 3:1 iako je veći dio meča igrala s igračem manje zbog crvenog kartona Gerarda Piquea. Barca je do vodstva stigla autogolom Nikolaua, a posao su završili u drugom dijelu golovima Messija i Dignea. Počasni gol za goste postigao je Nikolau u samom finišu meča.

Nakon tri kola Barcelona je prva sa devet bodova, dok je na drugom mjestu Juventus sa šest bodova. Treći je Sporting sa tri, a posljednji Olympiakos koji nema bodova.

Liga prvaka, 3. kolo:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Juventus - Sporting 2:1

Barcelona - Olympiakos 3:1

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi