Pjanić: Malo je nedostajalo da odem u Bayern
Foto: EPA

Otkrio za njemački Bild

Pjanić: Malo je nedostajalo da odem u Bayern

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je u razgovoru za sportski list Bild otkrio kako je bio blizu transfera u Bayern. 

Kao vrlo mlad igrač Pjanić je 2008. godine na sebe skrenuo veliku pozornost igrama u Metzu. Iako su se u tom periodu za njega otimali velikani, između ostalog Bayern, Pjanić je ocijenio kako bi transfer u minhenski klub za njega predstavljao 'veliki zalogaj'. 

"Hoeness me pozvao u svoju kuću da razgovaramo o transferu. Imao sam tada 17 godina, sjedili smo i razgovarali na njegovom kauču. Na kraju sam odlučio ostati u Francuskoj i potpisati za Lyon, jer je u tom trenutku Bayern bio veliki izazov za mene", kazao je Pjanić. 

Bayern je prošlog ljeta bio obnovio interes za Pjanićem i namjerovao je da ga dovede na Allianz Arenu, međutim kao pobjednik u borbi za njegove usluge je izašao Juventus. Stara dama je Romi za transfer isplatila 32 mliona eura. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Odmah po dolasku Pjanić se izborio za status u Juventusu, a ove sezone je postigao osam pogodaka i upisao 13 asistencija. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi