Pjanić među najboljim veznjacima u 2015. godini

Prema analizi CIES-a

Pjanić među najboljim veznjacima u 2015. godini

Miralem Pjanić, bh. reprezentativac i fudbaler Rome, od strane Međunarodnog centra za sportsko istraživanje (CIES) uvršten je među najbolje veznjake u Evropi. 

Faktori koji su uzeti u obzir pri odabiru najboljih bili su šutiranje, kreiranje prilika, uspješnost u duelima, uspješnost dodavanja, sposobnost oduzimanja lopte i čvrstina u duelima, a Pjanić se zahvaljujući svojim igrama našao na 14. mjestu. 

Prema analizi CIES-a, bolji od Pjanića u 2015. godini bili su Traore, Fabregas, Badelj, Vidal, Schweinsteiger, Xabi Alonso, Chantôme, Gündoğan, Verratti, Biglia, Fernandinho, te Pogba i Sahin koji se nalaze na samom vrhu. 

Pjanić je ove sezone u italijanskom prvenstvu postigao tri pogotka i upisao tri asistencije, a najveći interes za njegove usluge pokazao je Paris Saint Germain. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.