Pjanić nesretno pogodio vlastitu mrežu, Roma ipak pobijedila
Foto: EPA

Slavlje Vučice

Pjanić nesretno pogodio vlastitu mrežu, Roma ipak pobijedila

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rome pobijedili su 24. kolu italijanske Serie A ekipu Sampdorije s 2:1.

Vučica je odigrala jako dobar meč, posebno u prvom dijelu i na kraju je ipak sasvim zasluženo stigla do pobjede.

Redale su se šanse pred golom gostiju iz Genove. Pjanić je imao dvije sjajne šanse, El Shaarawy također, ali se mreža Sampe zatresla tek u nadoknadi prvog dijela. Pogodio je Florenzi za prednost od 1:0.

Dobro je Roma otvorila nastavak. Perotti je postigao prvijenac za prednos od 2:0, ali samo sedam minuta kasnije gosti se vraćaju igru. Pjanić nesretno pogađa vlastitu mrežu nakon šuta Fernanda, pa je Sampa došla do 2:1.

Ipak, do kraja nisu mogli da dođu do poravnanja, iako su imali velike šanse. Ostalo je 2:1, te je Vučica stigla do važna tri boda.

Miralem Pjanić odigrao sjajan meč i na terenu je proveo kompletan meč. Ervin Zukanović je odigrao prvo poluvrijeme, dok je Edin Džeko ušao u 66. minuti.

Serie A, 24. kolo: 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Sampdoria 2:1 (Florenzi 45+1', Perotti 50' / Pjanić 57'ag)


Roma vs Sampdoria 1-0 (Florenzi) by ss_video
Roma vs Sampdoria 2-0 (Perroti) by ss_video
Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi