Pjanić o odluci da pređe u Juve: Gladan sam trofeja

Nakon pet godina u Romi

Pjanić o odluci da pređe u Juve: Gladan sam trofeja

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić u razgovoru za italijanske medije otkrio je zbog čega je otišao u Juventus. 

Pjanić je poslije pet sezona provedenih u Romi odlučio da prihvati ponudu Juventusa s kojim je potpisao petogodišnji ugovor, a za realizaciju transfera torinski klub je morao na ime obeštećenja platiti 32 miliona eura. 

"Ja sam gladan trofeja. Kroz karijeru sam postepeno napredovao, korak po korak, i nikada nisam želio preko noći napraviti nešto veliko. Sada je bio pravi trenutak da pređem u jedan veliki klub kao što je Juventus", kazao je Pjanić za Mercato365.com i potom nastavio: 

"Cilj mi je da pobjeđujem sa Juventusom, da osvajam trofeje... Ja ne osjećam pritisak to što je to veliki klub sa evropskim ambicijama. Svjestan sam koliko je velikih igrača prošlo kroz ovaj klub, poput Pirla, Zidanea i Platinija. Oni su bili izvanredni u svoje vrijeme." 

Pjanić ističe da mu je cilj opravdati povjerenje čelnika kluba. 

"Sada je najbitnije da opravdam povjerenje ljudi koji su se trudili da me angažuju. Kao fudbaler sam u najboljim godinama i nadam se da ću u Juventusu moći dodatno napredovati", dodao je bh. reprezentativac. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Našem fudbaleru je Juventus četvrti klub u dosadašnjoj karijeri, a prethodno je igrao za Romu te francuske klubove Lyon i Metz.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi