Pjanić: Odabrao sam srcem, vjerujem u ovaj projekat

Nije htio napustiti Romu

Pjanić: Odabrao sam srcem, vjerujem u ovaj projekat

E. Škorić

Iako je mogao da bira gdje da nastavi karijeru, bh. reprezentativac Miralem Pjanić odlučio se na ostanak u Romi, s kojom je početkom ljeta potpisao novi ugovor.

Pjanić je bio na meti velikih klubova kao što su Barcelona, Manchester United ili PSG, ali je ipak, unatoč svim tim interesovanjima, odlučio nositi bordo dres rimskog kluba.

“Zašto? Zato što vjerujem u projekt s Romom, u ovu momčad i trenera. Jednostavno je”, rekao je Pjanić za Corriere dello Sport, nastavivši:

“Uvijek sam bio sretan ovdje. Sjećam se da se sve brzo odvijalo prije tri godine. Bio je kraj prijelaznog roka i već sam počeo sezonu s Lyonom, a Luis Enrique me doista želio u Romi i klub je učinio da se osjećam važnim. Sve mi se odmah svidjelo. Slušao sam srce, recimo. Zato sam produžio ugovor”.

“I za novac? Mogao bih zaraditi više novca negdje drugo. Čak i ovog ljeta, ali želim da igram gdje sam sretan. U Rimu volim ljude, ovaj grad, sve. Ovaj klub je idealan za moj profesionalni razvoj. Ovdje mogu pobijediti i slaviti sa sjajnim navijačima”, istakao je Pjanić, nastavivši:

“Bilo je puno nagađanja ali direktori su znali da imam namjeru ostati u Romi i da ću potpisati prije SP-a. Samo smo se trebali dogovoriti. PSG? Hmm, tražili su me neki jako važni klubovi, ali ne bi bilo fer da kažem njihova imena”.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pjanić se nada da će u Romi ostati i Mehdi Benatia, iako tog igrača odavno želi Manchester City.

“Ne znam koji su problemi između njega i Rome, ali znam da je i on, kao i ja, voljan da ostane. Uložio je puno u karijeri u Romu i ovdje ga momčad dobro poznaje. Nema razloga da ne nastavimo zajedno dalje igrati”.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.