Pjanić oprezan: Monaco nije slučajno u polufinalu
Foto: EPA

Bh. fudbaler pred polufinale

Pjanić oprezan: Monaco nije slučajno u polufinalu

Sutrašnji program Lige prvaka ponudit će prvi polufinalni okršaj između Monaca i Juventusa. 

Juventus je do sada osam puta uspješno prebrodio polufinale, s tim da je u finalu zabilježio samo dva trijumfa i šest poraza, a veće iskustvo na evropskoj sceni bi moglo biti od velike važnosti u predstojećem dvomeču. 

Uoči utakmice opreznost nije skrivao Miralem Pjanić. 

"Monaco je, među tri ekipe koje smo mogli izvući, ona koja ima najmanje iskustva. To može biti prednost, ali u isto vrijeme i ne mora. To što su u polufinalu dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Oni su na putu za osvajanje naslova, što je ogromna stvar ukoliko vidite kakav tim PSG tim, a također blistaju i u Evropi", kazao je Pjanić za L'Equipe.

Lider francuskog prvenstva je predvođen 18-godišnjim Mbappeom. 

"Svjesni smo da Monaco ima ogromne napadačke kvalitete. Ipak, proučit ćemo njihove slabosti i pokušat ćemo to iskoristiti na terenu."

Dodao je Pjanić i da će Juventus igrati "svoju" igru u Kneževini. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nastojat ćemo da iskoristimo svoje kvalitete, ali u nekim trenucima će biti razlike u igri. Ključ je da moraš znati kada je vrijeme da se braniš, a kada da napadaš. Mi želimo razviti svoju igru", poručio je reprezentativac BiH. 

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi