Pjanić: Ove sezone sam mnogo napredovao

Mali princ veoma zadovoljan

Pjanić: Ove sezone sam mnogo napredovao

Vezista Juventusa i naše reprezentacije Miralem Pjanić poručio je za italijanske medije da je ove sezone, uz Allegrija, mnogo napredovao. 

Pjanić je prošlog ljeta za 32 miliona eura dres Rome zamijenio dresom Juventusa, a to se na kraju ispostavilo kao pravi potez.

Naime, Mali princ je sa Starom damom već osvojio Kup Italije, u Seriji A su na pragu odbrane titule, a igrat će i veliko finale Lige prvaka protiv Real Madrida. 

Pjanić je za Sky Sport rekao da je mnogo napredovao ove sezone zahvaljujući Allegriju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Juventus, Roma i Napoli su veoma jaki timovi i zato imamo ovako neizvjesnu sezonu. Liga još nije gotova, a mi to želimo riješiti u nedjelju protiv Crotonea. Ako je Juve imao tako dobru sezonu do sada, onda je to ponajviše zbog Rome i Napolija, koji su također igrali sjajno i vršili su pritisak. Ove godine Juve je bio, kao što je trener i rekao, ekipa puna ubica. Bili smo prava ratna mašina. Allegri mi je pomogao da napredujem. Trener je bio veoma važan za mene ove godine i, kao i svaki drugi igrač, sigurno sam napredovao. Mnogo toga sam naučio, zahvaljujući saigračima, treneru, pomoćnom osoblju i svima ostalima", rekao je Pjanić.

Mali princ je ove sezone odigrao 28 mečeva u Seriji A. Postigao je pet golova te je dodao i 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi