Pjanić: Seria A ostaje glavni zadatak, ciljamo na Scudetto
Foto: epa.eu

Nakon eliminacije iz Lige šampiona

Pjanić: Seria A ostaje glavni zadatak, ciljamo na Scudetto

Roma je porazom od 2:0 na svom Olimpicu od Manchester Cityja u posljednjem kolu grupne faze eliminisana iz Lige šampiona, a Vučici slijede nastupi u Europa ligi.

Ipak, prema riječima fudbalskog reprezentativca naše zemlje i veznjaka Rome, Miralema Pjanića, napad na šampionsku titulu u Italiju je bio i ostaje prioritet.

"Scudetto je uvijek prioritet. Prava je šteta što smo eliminisani, ali kao što je rekao naš trener trebamo zaboraviti ono što se desilo i ići prema naprijed", rekao je Pjanić, te dodao:

"Željeli smo se plasirati u eliminacionu fazu Lige šampiona, ali nismo uspjeli i sada se trebalo skoncentrisati na nastupe u Europa ligi".

U Rimu žele po svako cijenu ostati u utrci za šampionsku titulu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U svakom slučaju Seria A ostaje naš glavni zadatak, a mi ciljamo na Scudetto. Sada moramo dobro odigrati utakmice prije božićne pauze. Nadam se da ćemo osvojiti šest bodova, te da se u miru možemo odmarati i dočekati 2015. godinu", istakao Pjanić.

U narednom kolu Serije A Roma igra na gostovanju u Đenovi.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.