Pjanić: Svi vole kada Juventus gubi
Foto: EPA

Očekuje bolje partije

Pjanić: Svi vole kada Juventus gubi

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je u razgovoru za TuttoJuve govorio o dosadašnjim rezultatima Stare dame, aktuelnoj situaciji i planovima u ovoj sezoni.

Juventus (još uvijek) nije toliko dominantan u Seriji A, gdje je prošlog vikenda izgubio od Sampdorije sa 3:2 i sada je treći sa četiri boda manje od Napolija, dok će u Ligi prvaka najvjerovatnije završiti na drugom mjestu grupe iza Barcelone.

"Moramo biti iskreni i priznati da Juventus treba igrati bolji fudbal. Tačnije, moramo biti bolji, ali ovo što postižemo još uvijek nije za kritikovanja. Remizirali smo sa Barcelonom, koja je jedan od favorita za osvajanje Lige prvaka, ali to se ne može zvati nauspjehom. Ima tu i pozitivnih tačaka, recimo sačuvali smo mrežu netaknutom protiv takvog tima. Moramo unaprijediti neke stvari u igri, a znamo i koje", rekao je Pjanić, koji je potom najavio predstojećih desetak dana koji će za Juve biti pakleni:

"Igramo protiv Crotonea, Napolija, Olympiakosa i Intera i to su veoma važne utakmice. U Italiji imamo okršaje sa dva direktna rivalaza titulu. Seria A je ove sezone na visokom nivou i svi žele da nas pobijede. Pored toga, znamo da svi vole kada Juventus gubi i zato ne smijemo još mi biti negativni".

Na pitanje da li je Liga prvaka Juventusu važnija od Serije A, koju je osvojio šest puta u nizu, Pjanić je rekao:

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ne mislim tako. Iskreno, naš primarni cilj je Scudetto. Imamo ekipu koja može igrati sa svima i pobijediti sve, ali za trijumf u Ligi prvaka vam jednostavno treba i malo sreće. Kada dođu ključni dijelovi sezone, potrebno je da svi igrači budu zdravi i maksimalno spremni. Nikada ne možete sa sigurnošću nešto tvrditi kada je u pitanju to takmičenje".

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi