Pjanić: Torino je mnogima stvorio probleme, nama nije
Foto: EPA

Briljirao u pobjedi Juventusa

Pjanić: Torino je mnogima stvorio probleme, nama nije

E. Škorić

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić imao je dobru partiju u pobjedi Juventusa nad Torinom (4:0).

Juve je večeras nadigrao goste u gradskom derbiju, a Pjanić je uz asistenciju i izboren crveni karton Basellija postigao majstorski pogodak. Bio je uz Paula Dybalu večeras među najboljima na terenu.

"Ovo je bila sjajna partija, imali smo i kvalitet i kvanitet. Torino obično stvori rivalima probleme, ali mi večeras nismo bili pod prijetnjom", rekao je Pjanić nakon meča, pa je dodao:

"Drago mi je zbog dobrih igara tima, trebamo ovako nastaviti. Sezona je tek počela, ali nadam se da ćemo nastaviti u ovom tempu. Dobijamo sve više samopouzdanja, a i mreža nam je sve češće netaknuta".

"U ovom sastavu ima dosta kvaliteta, a nova pojačanja sve se više uklapaju, tako da mi možemo samo da napredujemo u nastavku sezone", ističe Pjanić, pa se osvrnuo na duel s Olympiakosom u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Učinit ćemo sve da pobijedimo kod kuće jer želimo da idemo u drugi krug. Olympiakos ima kvalitet, tako da moramo pokušati da dominiramo od samog početka i da odmah stavimo goste pod pritisak, kao što smo to večeras uradili", smatra bh. veznjak.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi