Pjanićeva majstorija zasjenila novi United
Foto: EPA

United savladao Romu

Pjanićeva majstorija zasjenila novi United

M. Šljivak

Ekipa Manchester Uniteda savladala je večeras u Denveru na Internacionalnom kupu ekipu Rome s 3:2 uz fantastičnu partiju napadača Crvenih đavola Waynea Rooneyja i nevjerovatan gol Miralema Pjanića...

Tim Louisa van Gaala je slabo ušao u meč. Roma je na otvaranju susreta izgledala mnogo bolje, a prvu priliku za italijanski tim je propustio Mattia Destro.

Nakon slabijeg uvoda nastavak prvog dijela potpuno pripada Manchester Unitedu, a do vodećeg gola su stigli u 36. minuti susreta. Sjajan udarac Waynea Rooneya završio je iza leđa golmana Skorupskog za prednost Crvenih đavola od 1:0.

Samo tri minute kasnije novi gol u mreži Rome. Fantastičnu asistenciju Rooneyja u pogodak sjajnim lobom pretvara Juan Mata za vodstvo engleskog velikana od 2:0.

Roma je s tri gola u mreži otišla na odmor. Dosuđen je penal u nadoknadi vremena, a siguran izvođač je Wayne Rooney za ujerljivih 3:0 na poluvremenu.

Nastavak susreta bolje otvara Roma. Redale su se prilike pred golom Manchester Uniteda, ali je tim Louisa van Gaala uspijevao da odbrani svoj gol.

Miralem Pjanić je priliku za igru dobio u posljednjih 20-ak minuta susreta, a naš reprezentativac je u 76. minuti pokazao zašto je velemajstor. Pogodio je mrežu Uniteda s preko 50 metara za smanjenje rezultata na 3:1.

Do kraja je Roma preko Tottija s penala smanjila prednost na konačnih 3:2...

Internacionalni kup:

Manchester United - Roma 3:2 (Rooney 36', 45+1', Mata 39'/ Pjanić 76', Totti 88')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.