Pjanićeve čarolije protiv Torina: Juve razbio velikog rivala
Foto: EPA

Gol i dvije asistencije bh. veznjaka

Pjanićeve čarolije protiv Torina: Juve razbio velikog rivala

M. Šljivak

Gradski derbi u 6. kolu italijanske Serie A odigrali su večeras Juventus i Torino, a na kraju je Stara dama upisala uvjerljivu pobjedu rezultatom 4:0.

Bianconeri su kao veliki favoriti ušli u ovaj meč, a to su na kraju i opravdali na terenu, gdje su potpuno razbili rivala.

Do vodstva je Juventus stigao već u 16. minuti. Grešku Rincona na sredini terena koristi Pjanić, uposlio je Paula Dybalu, koji pogađa za prednost od 1:0.



Juventusu je pomogao i Baselli koji je u 24. minuti zbog starta nad Pjanićem dobio drugi žuti karton i morao je ranije pod tuš.



Čarolija bh. reprezentativca povećala je prednost Stare dame u 40. minuti. Prekrasno je pogodio za prednost Juventusa od 2:0 na poluvremenu ovog meča.



U nastavku je Juve završio započeti posao. Druga asistencija Pjanića u 57. minuti donijela je treći gol domaćem timu, a pogodio je Alex Sandro.

Potom se igra malo umirila. Juve je doduše imao šansi da dodatno poveća prednost, a u nadoknadi meča Stara dama je završila posao. Konačnih 4:0 postavio je Paulo Dybala.

Pjanić je odigrao svih 90 minuta ovog susreta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 6. kolo:

Juventus - Torino 4:0



Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi