"Plakala sam, moj sin je sada kralj Engleske"

Majka Claudija Ranierija

"Plakala sam, moj sin je sada kralj Engleske"

Historijskim uspjehom Leicestera je oduševljena i majka Claudija Ranierija, 96-godišnja Renata. 

Tim sa King Powera je napravio jedno od najvećih iznenađenja u fudbalskoj historiji osvojivši naslov u Premiershipu, a nakon što je Leicester matematički osigurao prvo mjesto suze nije mogla sakriti ni majka Claudija Ranierija. 

"Plakala sam poslije utakmice, ali zato sada možemo da uživamo. Ručak je trajao dva sata, pričali smo o svemu. Nismo očekivali ovakvo nešto, ali moj Claudio je skupio igrače koji su trenirali kao pravi profesionalci i na kraju je sve došlo na svoje mjesto. On je sada kralj Engleske, slušamo samo komplimente o njemu i hvala svima", izjavila je Renata.

Ipak, na isti način Ranieri nije bio cijenjen u Italiji.

"Bilo mi je žao kako je završio epizodu u Romi. Tamo ga nisu poštovali, ali sada je šampion sa Leicesterom i ne možemo biti ponosniji. Mogao je biti i u Italiji šampion, bio je blizu", kazala je majka Claudija Ranierija. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vrijedi podsjetiti da je Ranieri prije dolaska u Leicester vodio Monaco, Inter, Romu, Juventus, Parmu, Valenciju, Chelsea, Atletico, Fiorentinu, Napoli, Cagliari, Puteolanu i reprezentaciju Grčke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi