Plate ne primaju mjesecima, bore se samo za navijače

Teška situacija u Istri

Plate ne primaju mjesecima, bore se samo za navijače

E. Škorić

U redovima prvoligaša iz Hrvatske vlada haotično stanje, a igrači mjesecima nisu zaradili 'ni kune'.

Istra iz Pule proživljava teške trenutke i njeni igrači mjesecima nisu dobili zaslužene plate. Navijači Istre za sve krive Michaela Glovera, pa su u gradu ostavili poruku.

"Puležani, kvartovi, naselja, ekipe i šljamovi... Svi na sjever! Znam da nekad teško je i kada nada nestaje... Klub u raspadu, igrači bez plaća, jedino za šta se bore smo mi - navijači! Pokrenimo svaki dio ograda sad kad je najteže, jako navijanje i garda sa sjevera te zove! Nikad nećeš shvatiti koliko tebe volim ja, da je cijela mladost moja na sjeveru ostala. 14.10. 2017. u 17h", poručili su iz navijačke grupe Demoni.

Istra u subotu od 15 sati igra protiv Rijeke, pa se očekuje da je dođu bodriti mnogi navijači. Ukoliko se ništa ne popravi, pitanje je koliko Istra još može izdržati.

Naravno, ništa novo na ovim prostorima, u Bosni i Hercegovini također imamo dosta klubova koji su na izdisaju zbog ranijih dugovanja. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi