Platini: Naredno SP treba da broji 40 reprezentacija

Francuz želi viš reprezentacija iz Afrike i Azije

Platini: Naredno SP treba da broji 40 reprezentacija

Naredno Evropsko prvenstvo u Francuskoj brojat će 24 reprezentacije, osam više nego u Poljskoj i Ukrajini. 

Nakon što je prošireno Evropsko prvenstvo, sada se Platini zalaže za proširenje Svjetskog prvenstva 2018. godine. Francuz se nada da će se u Rusiji 2018. pojaviti 40 reprezentacija. 

Nedavno je predsjednik FIFA-e Sepp Blatter izrazio svoje nezadovoljstvo brojem reprezentacija iz Afrike i Azije. Švicarac smatra kako ovi kontinenti zaslužuju više selekcija na završnici prvenstva svijeta. 

"Slažem se sa Blatterom. Potrebno je više reprezentacija iz Afrike i Azije. Međutim ne bi trebalo smanjiti broj evropskih reprezentacija, već bi broj selekcija trebalo povećati na 40. Mogli bi dodati po dvije reprezentacije iz Afrike, Azije i Amerike, jednu iz Okeanije i jednu iz Evrope," smatra Michele Platini. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.