Platini: Srbija i Albanija nisu ratovale, zato su u grupi

Govorio o tome zašto nisu bile razdvojene na žrijebu

Platini: Srbija i Albanija nisu ratovale, zato su u grupi

Predsjednik UEFA-e, Michel Platini, smatra da nije bilo razloga da se Srbija i Albanije razdvoje na žrijebanju za kvalifikacije za EP.

"Te dvije zemlje nisu nikada ratovale i tu se sva priča završava. Po toj logici, trebali bismo razdvajati Grčku i Makedoniju i ko zna još koje države koje imaju politički zategnute odnose", rekao je Platini i dodao:

"Cilj fudbala je da spaja ljude, a ne da ih razdvaja. Najbolji primjer za takvo nešto su albanski i srbijanski fudbaleri koji dijele svlačionicu u rimskom Laziju. Oni su pravi pokazatelj u kojem pravcu fudbal treba voditi".

Disciplinska komisija će 23. oktobra donijeti odluku o registraciji utakmice, kao i o kaznama za Saveze ali i pojedince.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.