Čarter let sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo

Plava ekspedicija poletjela ka Malti po dobar rezultat

Fudbaleri Željezničara čarter letom u 11:40 poletjeli su sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo ka Malti, gdje će sutra od 17:45 odigrati svoju prvu utakmicu u novoj sezoni. 

Planirano je da let od Sarajeva do Malte traje oko dva sata, a među putnicima na letu osim fudbalera, stručnog štaba i klupske delegacije nalazi se i nekoliko predstavnika medija, ali i manja grupa navijača, koji će Plavima biti podrška u prvoj zvaničnoj ovosezonskoj utakmici.

Iako je lakše povrijeđen među 19 fudbalera Želje (17 fudbalera i 2 golmana) našao se i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Kerim Memija koji je proteklih dana imao problema sa zadnjom ložom.

Protivnik i domaćinu klubu sa Grbavice biti će malteški Balzan, koji je protekle sezone završio kao četvrtoplasirana ekipa tamošnjeg prvenstva, a utakmica će se igrati na stadionu Hiberniansa u Paoli.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do utakmice fudbaleri Plavih obaviti će jedan trening, i to danas u terminu od 17:45. Susret između Balzana i Željezničara sudi finski arbitar Dennis Antamo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.