Plavci šalju ponudu za igrača Evertona

Ponuda za Stonesa

Plavci šalju ponudu za igrača Evertona

M. Šljivak

Chelsea u ljetnom prelaznom roku namjerava dovesti defanzivca Evertona Johna Stonesa.

Jose Mourinho ovog ljeta želi angažovati defanzivca. Mladi 21-godišnji John Stones je prva opcija aktuelnog prvaka Engleske, a Plavci su već spremili ponudu za sjajnog štopera.

Tim sa Stamford Bridgea je za usluge Johna Stonesa spreman izdvojiti 20 miliona funti, te se nadaju kako će Everton pristati da proda ovog fudbalera već u ovom prelaznom roku.

Rukovodstvo tima s Goodisona nema namjeru prodavati ovog fudbalera. Međutim, ponuda Chelseaja je veoma primamljiva, pa ne treba ni čuditi ako Karamele na kraju ipak pristaju prodati veliku nadu engleskog fudbala.

John Stones je član Evertona od 2013. godine. Stigao je iz ekipe Barnsleya, gdje je pored kompletne omladinske karijere proveo i dvije sezone profesionalne.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Everton ga je angažovao za tri miliona funti, a smatra se da će u budućnosti biti jedan od najboljih štopera svijeta.

Stones je već uspio i debitovati za engleski nacionalni tim, gdje je odigrao četiri utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije