Plavci srušili Čekićare na Stamford Bridgeu

Odigran susret 18. kola engleskog Premiershipa

Plavci srušili Čekićare na Stamford Bridgeu

Chelsea je danas na svom terenu u okviru 18. kola engleskog Premiershipa dočekao gradskog rivala West Ham Uniteda. Domaćin je slavio rezultatom 2:0.

Prvu priliku na susretu imao je domaćin, ali je udarac Williana u petoj minuti susreta završio preko prečke gola Adriana. Cahill je zaprijetio u 22. minuti susreta, ali je golman West Hama na mjestu. Plavcima je prednost donio drugi štoper, John Terry. Dočekao je loptu na prvoj stativi i matirao nemoćnog Adriana. 

Nedugo zatim šutirao je Nemanja Matić, ali je ovaj put golman West Hama na mjestu. Posljednju priliku u prvom poluvremenu imao je u 43. minuti susreta Diego Costa. Udarac Španca završio je preko prečke gola Čekićara. 

Prvu priliku u nastavku susreta imao je Chelsea. Šutirao je Eden Hazard, ali je opet izvrstan Adrian. Domaći do dva gola prednosti dolaze u 62. minuti utakmice. Mrežu West Hama ovaj put zatresao je Diego Costa. Isti igrač imao je sjanu priliku pet minuta kasnije, ali je ovaj put fantastičan Adrian. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je do kraja susreta mogao postići još neki pogodak, ali je Adrian spasio West Ham katastrofe na Stamford Bridgeu. Mogli su i gosti do gola, ali je Morgan Amalfitano pogodio stativu. Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.