Plavi s mnogo optimizma otputovali u Štokholm

Večeras zakazan trening

Plavi s mnogo optimizma otputovali u Štokholm

Ekspedicija FK Željezničar zaputila se jutros ka Štokholmu, gdje Plave sa Grbavice u četvrtak očekuje revanš meč 2. pretkola Evropske lige protiv AIK-a.

Željezničar će biti smješten u hotelu Friends a večeras će odraditi prvi trening u švedskoj prijestolnici, dok je za sutra (18:30) zakazana konferencija za medije. Pola sata nakon toga, igrači Željezničara će odraditi posljednji trening pred utakmicu.

Trener Željezničara Slavko Petrović je pred polazak u Švedsku poručio da šansu za prolaz vidi u tome što će AIK biti ofanzivniji nego na Grbavici.

"Jasno nam je da će AIK igrati mnogo ofanzivnije jer ipak igra na svom terenu, a znamo i da nas čeka veliki pritisak na početku utakmice. Našu šansu vidim u tome što će oni izaći sa zadnjom linijom puno dublje nego što su izašli ovdje na Grbavici, pa ćemo pokušati napraviti nešto preko naših bočnih pozicija", rekao je trener Željezničara.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Desni bek Željezničara Siniša Stevanović poručio je da je cilj Plavih u Štokholmu sličan kao i u Podgorici - Da postignu pogodak koji bi znatno olakšao posao i možda donio prolaz dalje.

Meč AIK-a i Željezničara igra se u četvrtak s početkom u 19 sati na Friends Areni, a podsjetimo da u prvoj utakmici nije bilo pobjednika (0:0). Pobjednik ovog dvomeča će se u 3. pretkolu Evropske lige sastati sa Bragom.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti