Plavi u Belgiji love pozitivan rezulat
FOTO: EPA

Danas su na rasporedu ptvi susreti 3. pretkola Evropa lige

Plavi u Belgiji love pozitivan rezulat

A. Beganović

Danas su na rasporedu prvi susreti 3. pretkola Evropa lige, a jedini bosasnkohercegovački predstavnik u Evropi, sarajevski Željezničar u Liježu će odmjeriti snage sa Standardom.

Nakon što su u 2. pretkolu Evropa lige oduševili bosanskohercegovačku sportsku javnost, te u dva susreta nadigrali favorizirani Ferencvaroš, izabranici Milomira Odovića večeras će u Liježu pokušari doći do pozitivnog rezultata u duelu sa Standardom.

Belgijske ekipa u ovaj dvomeč ulazi kao favorit, no u Željezničaru su uvjereni da neće razočarati. 

"Prva utakmica se igra u gostima, što bi možda mogla biti naša prednost. U njihovoj ekipi je u posljednje vrijeme bilo mnogo izmijena i još nisu tako kompaktni kao naprimjer Ferencvaroš. Bez obzira na to, riječ je o jakom protivniku kojem ćemo se morati oduprijeti na najbolji način. Siguran sam da ćemo imati periode utakmica u kojim ćemo imati svoje šanse, između ostalog je uoči susreta istakao trener Željezničara Milomir Odović.

S druge strane njegov kolega na klupi Standarda, Slavoljub Muslin, jako cijeni Plave s Grbavice, ali u isto vrijeme vjeruje u pobjedu svojih izabranika.

"Naravno da dobro poznajem ekipu Željezničara. Gledao sam njihov duel sa Ferencvarošem i mogu vam reći da je to dobra ekipa koja igra brzo prema naprijed", istakao je Muslin.

Osim susreta Standarda i Željezničara danas će širom Evrope biti odigrano još 27 mečeva, a i nekoliko bosanskohercegovačkih reprezentativaca biće u akciji.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Gabala, za koju bi danas mogao debitovati Ermin Zec, gostuje na Kipru kod Apollona, a Sturm našeg Anela Hadžića na domaćem terenu će odmjeriti snage sa ruskim Kazanom.

Hajduk, našeg Tina Svena Sušića, na Poljudu će ugostiti norveški Stromsgodset, dok će Edin Višća sa svojim Basaksehirom gostovati kod Alkmaara, a Ervin Zukanović će sa Sampdorijom ugostiti Vojvodinu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti