Georgios Paraschos, trener Atromitosa nakon utakmice

"Pobjeda ništa ne znači, Sarajevo je pokazalo kvalitet"

Grčki Atromitos večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase slavio protiv Sarajeva rezultatom 2:1 u prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige. 

Gosti iz Atine slavili su golovima Fytanidisa i Nastosa, dok je jedini pogodak za ekipu sa Koševa postigao Bojan Puzigaća. Nakon utakmice prisutnim medijima obratio se šef stručnog štaba Atromitosa, Georgios Paraschos.

"Čestitam igračima na pobjedi protiv jedne odlične ekipe kakva je Sarajevo. U prvom poluvremenu smo prvi došli do gola, ali je Sarajevo bilo mnogo bolje. Iako smo promijenili formaciju, nismo se odbranili kako treba. Vjerujem da smo imali sreću što nismo primili još jedan gol u prvom poluvremenu," rekao je Paraschos i dodao: 

"Kada je u drugom poluvremenu ušao Tatos imali smo kontrolu lopte. Nažalost nismo imali koncentracije da postignemo još jedan gol u završnici. Pobjeda od 2:1 ništa ne znači, Sarajevo je pokazalo da je ozbiljan tim," rekao je Paraschos.

"Iskreno nisam očekivao da tako brzo igra Sarajevo, imaju odlične tehničare, posebno su opasni u igri jedan na jedan. Moramo igrati bolje u Atini i ne smijemo igrati kao u prvom poluvremenu. Igrat ćemo ofanzivnije nego večeras," kaže Paraschos. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.