Pobjeda Rome na otvaranju sezone, Pjanić sjajan
Foto: EPA

Pobjeda Rome

Pobjeda Rome na otvaranju sezone, Pjanić sjajan

M. Šljivak

Fudbaleri Rome savladali su večeras na Olimpicu ekipu Fiorentine s 2:0 u susretu prvog kola italijanske Serie A.

Vučica je od samog početka krenula po gol. Bili su bolji rival na otvaranju meča, a do zaslužnog vodstva domaći tim stiže u 28. minuti. Gervinhov udarac je odbranio golman Viola Neto, ali je u nastavku akcije Radja Nianggolan zatresao mrežu Fiorentine za prednost od 1:0.

Oba tima su do kraja prvog poluvremena imala još nekoliko pokušaja, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Rome od 1:0.

Fiorentina je u nastavku susreta izgledala mnogo bolje. Imali su bolje prilike od Rome, koja je međutim prva prijetila. Pjanić je fenomenalno proigrao Gervinha, no fudbaler iz Obale Slonovače iz odlične situacije ne postiže gol.

Uzvratila su Viole. De Sanctis je sjajnim odbranama uspio sačuvati vodstvo Rome nakon šuteva Iličića i Babacara, da bi do kraja susreta Roma uspjela da poveća prednost na 2:0 pogotkom Gervinha za konačnih 2:0.

Miralem Pjanić je odigrao fantastično svih 90 minuta za Romu...

Serie A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma - Fiornetina 2:0 (Nianggolan 28', Gervinho 90+3')

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije