Pobjeda Rome na teškom gostovanju, Džeku neće gol
Foto: EPA

Seria A, 19. kolo

Pobjeda Rome na teškom gostovanju, Džeku neće gol

M. Šljivak

Fudbaleri Rome pobijedili su kao gosti Genovu s 1:0 u susretu 19. kola italijanske Serije A.

Genova je poznata kao tim koji voli igrati protiv ekipa iz vrha tabele, što su i danas pokazali, ali su bodovi ipak otišli u Rim.

Dobro je Roma ušla u meč. Krenuli su ofanzivno, a prvu veliku šansu propušta Edin Džeko u trećoj minuti. Nevjerovatnom odbranom ga je zaustavio Mattia Perin.

Nastavila je Vučica da napada gol domaćeg tima, a u 36. minuti su došli do vodstva. Nespretnom reakcijom Izzo pogađa vlastitu mrežu za prednost gostiju iz Rima od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor da bi u nastavku Roma ponovo imala nekoliko sjajnih šansi. Posebno je opasan bio Džeko, koji je u 57. minuti pogodio stativu.

Imao je Dijamant još dva dobra pokušaja nakon toga, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Do kraja je ostalo 1:0 za Romu koja je sada na samo bod od Juventusa, koji ima dvije utakmice manje. Edin Džeko je na terenu proveo svih 90 minuta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Od ostalih utakmica vrijedi izdvojiti pobjedu Atalante na gostovanju kod Chieva od 4:1. Ervin Zukanović je za tim iz Bergama odigrao kompletan meč.

Senad Lulić zbog suspenzije nije igrao u pobjedi Lazija nad Crotoneom (1:0), dok je bez pogodaka završen meč Sassuola i Torina.

Seria A, 19. kolo:
Chievo - Atalanta 1:4
Genoa - Roma 0:1
Lazio - Crotone 1:0
Sassuolo - Torino 0:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi