Pobjede Milana, Juventusa, Napolija i Intera

Serija A

Pobjede Milana, Juventusa, Napolija i Intera

E. Škorić

Inter, Napoli Juventus i Milan stigli su do novih pobjeda u 23. kolu italijanske Serije A.

Juve je nastavio niz pobjeda, pa je s 1:0 bio bolji od Genoe, a jedini gol bio je autogol De Maija u 30. minuti. Stara dama ostaje na dva boda od lidera Napolija, koji je u Rimu s 2:0 pobijedio Lazio.

Higuain i Callejon su pogađali za pobjedu Napolitanaca u utakmici koja je prekinuta u jednom trenutku na pet minuta zbog rasističkih ispada domaćih 'navijača'.

Golom Icardija Inter je s 1:0 savladao Chievo, dok je Milan upisao novu pobjed nakon one nad gradskim rivalom Interom. Tim Siniše Mihajlovića je na Siciliji pobijedio Palermo s 2:0 uz golove Bacce i De Jonga (penal).

Sampdoria je s 2:2 remizirala u meču prtoiv Torina, Verona je s 2:1 savladala Atalantu, dok je Udinese remizirao u gostima kod Empolija (1:1).

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 23. kolo:
Empoli - Udinese 1:1 (Pucciarelli 91/ Zapata 23)
Inter - Chievo 1:0 (Icardi 48)
Juventus - Genoa 1:0 (De Maio 30)
Lazio - Napoli 0:2 (Higuain 24, Callejon 27)
Palermo - Milan 0:2 (Bacca 19, Niang 33)
Sampdoria - Torino 2:2 (Muriel 66, Soriano 84/ Belotti 71, 95)
Verona - Atalanta 2:1 (Siligardi 42, Pazzini 84/Conti 30)


0-2 HALF TIME PALERMO VS MILAN 03-02-2016 by lifefootball
Mauro Icardi Goal ~Inter 1-0 Chievo~ by football-zone
Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi