Pobjede Waregema, Club Bruggea i Genka
Foto: EPA

Jupiler liga Belgije, 11. kolo

Pobjede Waregema, Club Bruggea i Genka

E. Škorić

Waregem i Club Brugge slavili su gostujuće pobjede u susretima 11. kola belgijske Jupiler lige.

Waregem je iznenadio Standard u Liježu, te je slavio s 2:1. Bongonda i Troisi su pogađali za Waregem, M’Poku u 90. za domaće.

Club Brugge ostaje na tri boda od lidera Anderlechta nakon pobjede u Lokerenu (3:1). Poveli su gosti golom Izquierda, Vanaken je u 16. izjednačio na 1:1, ali je u posljednjih petnaestak minuta gostujući tim golovima Gedoza i Rafaelova ostvario pobjedu.

Genk je s 3:1 u posljednjem susretu kola savladao Westerlo. Mboyo i Gorius su već u šest uvodnih minuta tresli mrežu Westerla, koji je smanjio preko Annysa u 12. minuti, da bi Gedoz otklonio dileme oko pobjednika u 75. minuti. 

Jupiler liga Belgije, 11. kolo:
Standard - Waregem 1:2 (M’Poku 90/ Bongonda 21, Troisi 88)
Lokeren - Club Brugge 1:3 (Vanaken 16/ Izquierdo 4, Gedoz 75, Rafaelov 94)
Genk - Westerlo 3:1 (Mboyo 2, Gorius 6, Schrijvers 78/ Annys 12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije