Pochettino: Bili smo na skoro najvišem nivou
Foto: EPA

Trener Tottenhama nakon meča

Pochettino: Bili smo na skoro najvišem nivou

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino bio je veoma zadovoljan partijom svoje ekipe nakon pobjede protiv Real Madrida (3:1) u okviru Lige šampiona. 

Tottenham je odigrao sjajan meč protiv dvostrukog uzastopnog prvaka Evrope te su slavili sasvim zasluženu pobjedu, a njihov trener je rekao da je tim odigrao skoro najbolji mogući meč.

"Očekivao sam najbolju moguću verziju Real Madrida. Moje je mišljenje da, ako želite pobijediti Real Madrid, morate biti na najvišem mogućem nivou kojeg možete pružiti. Mi smo bili veoma konkurentni, blizu našeg najboljeg nivoa, i zato smo ostvarili tako dobar rezultat", rekao je Pochettino. 

Argentinski stručnjak se osvrnuo i na sjajnu partiju reprezentativca Engleske Dele Allija. Alli je postigao dva pogotka te je sasvim zasluženo ponio titulu igrača utakmice. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bila je to sjajna prilika za njega da pokaže svoj talenat protiv Real Madrida na Wembleyju. Bio je to njegov momenat, imao je veliki motiv i postigao je dva gola. On je igrač koji napreduje iz dana u dan i on je igrač koji nam je potreban kako bi ostvarili naše ciljeve. Za nas je trenutno najvažnije da smo se plasirali u drugu fazu takmičenja", poručio je Pochettino. 

Dodajmo i to da se Tottenham nakon sinoćnje pobjede plasirao u osminu finala Lige prvaka, ali još nije jasno da li će u tu fazu otići sa prvog ili drugog mjesta u grupi. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi