Pochettino čestitato Leicesteru titulu

Čestitke i od trenera Tottenhama

Pochettino čestitato Leicesteru titulu

Fudbaleri Leicester postali su sinoć prvaci Engleske.

Tako je njihova bajka koja je trajala od početka sezone dobila sretan kraj. Chelsea je uzeo bod ekipi Tottenhama na Stamford Bidgeu i ispunio snove navijača Leicestera.

Trener Tottenhama Mauricio Pochettino poučio je nakon meča da je razočaran, ali je iskoristio priliku da čestitita Leicesteru na titulu.

"Čestitam Leicesteru, Claudiju Ranieriju i svim njegovim igračima i navijačima. Razočaran sam jer sam mislio da smo još uvijek u igri. Imali smo 2:0 i veliku priliku da zabijemo i treći gol, ali tako je to u fudbalu. Razočaran sam, ali ujedno i ponosan na svoje igrače jer su se borili do kraja", rekao je Pochettino i dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Utakmica protiv Chelseaja je bila pravi derbi u kojem smo se mi borili za titulu, a oni su se samo borili i tukli. Mi smo najmlađa ekipa u ligi i mislim da bi i naši navijači morali biti ponosni na nas. Imamo veliki potencijal za budućnost i sljedeće sezone bit ćemo još jači".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi