Pochettino gledao napadača Irske
Foto: EPA

Shane Long želja Spursa

Pochettino gledao napadača Irske

M. Šljivak

Menadžer Tottenhama Mauricio Pochettino sinoć je prisustvovao prijateljskom meču Republike Irske i Holandije.

Razlog njegove posjete ovom duelu je interes Spursa za sjajnog napadača Irske Shanea Longa.

Imao je Pochettino šta vidjeti. Long je pogodio u ovom meču koji je završen bez pobjednika (1:1), a napadač Southamptona je bio jedan od najboljih igrača na terenu.

Long iza sebe ima odličnu sezonu u dresu Svetaca sa St. Mary stadiona. Postigao je 10 pogodaka u 28 utakmica i bio je jedan od najboljih igrača Southamptona u sezoni.

Ipak, čini se kako mu je sezona iza nas bila posljednja u dresu ovog tima. Pored interesa Tottenhama za njegove usluge su zainteresovani Liverpool i Leicester, pa ćemo ga vjerovatno u narednoj sezoni gledati u dresu nekog drugog tima iz Premiershipa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je 29-godišnji fudbaler igrao za Hull, WBA, Reading, te Cork City.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi