Pochettino: Kane? Jedan od najboljih napadača na svijetu
Foto: EPA

Trener Spursa o Kaneu

Pochettino: Kane? Jedan od najboljih napadača na svijetu

S. Bošković

Tottenham je u prvom kolu Lige prvaka, grupa H, bio bolji od Borussije Dortmund rezultatom 3:1. 

Najbolji igrač susreta bio je Harry Kane koji je s dva gola donio veliku pobjedu svom timu, a same riječi hvale za sjajnog napadača imao je i trener Spursa Mauricio Pochettino. 

"On je fantastičan. Sve ste vidjeli. Definitivno je jedna od najboljih napadača na svijetu, a Liga prvaka je jedno od najvažnijih takmičenja na svijetu i u njoj (Ligi prvaka) dati gol znači kvalitetu igrača". 

Sjajni trener osvrnuo se i na prokletstvo Wembleya na kojem Tottenham uvijek odigra loše kad je najbitnije. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nadam se da će nakon ove utakmice ljudi prestati pričati o prokletstvu. Ova pobjeda je donijela više od tri boda", zaključio je Pochettino. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi