Pochettino: Nemoguće je da treniram Barcelonu
Foto: EPA

Sretan u Tottenhamu

Pochettino: Nemoguće je da treniram Barcelonu

Jedan od najboljih svjetskih trenera Mauricio Pochettino izjavio je da ne bih nikada trenirao Barcelonu. 

Pochettino je na klupi Tottenhama od 2014. godine. U međuvremenu je sa londonskim klubom ostvario odlične rezultate usput stvorivši mnoge igrače poput Delea Allija i Harryja Kanea, pa stoga i ne čudi što ga mediji sve češće povezuju s velikanima. 

Ranije se špekulisalo kako je za njega zainteresovana Barcelone, međutim Pochettino kaže da je nemoguće da dođe na Camp Nou jednog dana. 

"To je nemoguće. Ne bih mogao da treniram Barcelonu iz mnogo razloga u koje sada ne treba da ulazim. Nadam se da ću ostati u Tottenhamu 10 ili 15 godina. Volio bih da potpišem taj ugovor", kazao je Pochettino, prenose britanski mediji. 

Argentinac ne krije da je presretan u Tottenhamu.

"Sretan sam, uživam u Tottenhamu. To je klub sa velikim potencijalom. Čekamo novi stadion, nove objekte, za koje mislim da će biti najbolji u Evropi. Pitanje je vremena kada ćemo se razviti i postati konkurenti i pokušati da osvojimo trofej."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Pochettino je prije Tottenhama u svojoj trenerrskoj karijeri vodio Southampton i Espanyol. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi