Počinje konačni rasplet: Ostale još četiri karte za Rusiju
Foto: EPA

Ko će izboriti plasman na Mundijal?

Počinje konačni rasplet: Ostale još četiri karte za Rusiju

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se narednog ljeta odigrati u Rusiji ulaze u samu završnicu. Nakon onih koji su kroz svoje grupe došli do plasmana na Mudnijal, nekoliko selekcija je već odigralo i svoje baraž utakmice, pa je poznato ukupno 28 učesnika smotre najboljih svjetskih reprezentacija.

Reprezentacije koje su već osigurale plasman na Mundijal u Rusiji su: Rusija (domaćin), Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Meksiko, Kostarika, Panama, Iran, Južna Koreja, Japan, Saudijska Arabija, Nigerija, Egipat, Senegal, Tunis, Maroko, Belgija, Njemačka, Engleska, Španija, Poljska, Island, Srbija, Portugal, Francuska, Švicarska i Hrvatska.

Osim ovih reprezentacija na Mundijalu će se naći još četiri selekcije, a za četiri preostala mjesta u Rusiji borit će se osam "kandidata".

Prvi od preostalih duela baraža na rasporedu je večeras od 20:45 sati, kada će Italija i Švedska na San Siru odlučiti o putniku na Mundijal. Šveđani imaju prednost od 1:0 iz prvog susreta u Štokholmu, pa će Italija morati jurišati na pobjedu u večerašnjoj utakmici.

U utorak od 20:45 sati, nakon remija bez golova u prvoj utakmici, revanš susret baraža će odigrati reprezentacije Irske i Danske.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Srijeda donosi i jutarnji duel, po našem vremenu, Australije i Hondurasa. Ove dvije ekipe su u prvoj utakmici u Hondurasu odigrale 0:0, pa će biti zanimljivo vidjeti ko će biti uspješniji na ANZ stadionu u Sidneju.

Posljednjeg putnika u Rusiji ćemo saznati u noći sa srijede na četvrtak kada će, nakon 0:0 iz Wellingtona, u Limi snage odmjeriti Peru i Novi Zeland. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi