Podolski proslavio 200. gol u karijeri

Nijemac slavi jubilej

Podolski proslavio 200. gol u karijeri

Njemački napadač Galatasaraya Lukas Podolski proslavio je veliki jubilej, 200. gol u karijeri.

Nekada veliki talenat njemačkog fudbala nikada nije ostvario karijeru u skladu sa očekivanjima, ali je ipak nosio dresove velikih evropskih klubova. 

Počeo je u Kolnu, da bi kasnije prešao u minhenski Bayern, gdje se nije snašao najbolje. Iz Bayerna se par godina kasnije vratio u Koln, a poslije je nastupao i za Arsenal, Inter te sada Galatasaray.

Pošlog vikenda je u meču protiv Antalyje postigao 200. gol u karijeri, što je znao i proslaviti. Do sada je u dresu slavnog turskog kluba postigao 8 golova, u Bayernu je bio strijelac 26 puta, u Arsenalu 31, u Interu tek jednom, a najviše golova postigao je za Koln, čak 86. 

Bio je član reprezentacije Njemačke na svim velikim takmičenjima, a postigao je ukupno 48 golova za aktuelne svjetske prvake.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.