Podolski srušio Fenerbahče i donio Galati trofej u Kupu

Galatasaray spasio sezonu

Podolski srušio Fenerbahče i donio Galati trofej u Kupu

Ekipa Galatasaraya je večerašnjom pobjedom nad Fenerbahčeom (1:0) osvojila turski Kup.

Jedini gol u velikom finalu viđen je u 30. minuti, kada je Lukas Podolski pogodio za vodstvo Galatasaraya od 1:0. Do kraja utakmice, Fenerbahče je na sve načine pokušavao doći makar do poravnanja, ali je Galata izdržala i na kraju proslavila veliku pobjedu.

Galatasaray je u posljednji trenutak uspio spasiti vrlo lošu sezonu prepunu razočarenja, obzirom da je ovaj tim takmičenje u Superligi završio tek na šestoj poziciji.

S druge strane, Fenerbahče je ove sezone vjerovatno najveći gubitnik u Turskoj, obzirom da je u finišu sezone ostao bez ijednog trofeja. Podsjetimo, Fener je bio blizu titule prvaka Turske, koja je na kraju završila u vitrinama Bešiktaša, dok je Kup pripao drugom velikom gradskom rivalu.

Turska, finale Kupa:

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Galatasaray - Fenerbahče 1:0 (Podolski 30')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi