Pogba: Cilj je bio titula, ponosan sam

Vezni igrač Manchestera iskren

Pogba: Cilj je bio titula, ponosan sam

D. Rakanović

Vezni igrač Manchester Uniteda Paul Pogba nakon utakmice izjavio je da ponosan što je njegova ekipa osvojila Evropsku ligu. 

Fudbaleri Manchester Uniteda u finalu su porazili Ajax sa 2:0, strijelci za United bili su Pogba u 18. i Mkhitaryan u 48. minuti,

Manchester je osvojio Evropsku ligu tri dana nakon što su 22 osobe poginule, a na desetine povređene u bombaškom napadu na pop koncetru u Manchesteru.

"Igrali smo za Englesku, igrali smo za Manchester, igrali smo za ljude koji su poginuli", rekao je Pogba i dodao: 

"Cilj je bila titula. Ponosan sam, ponosan. Ljudi kažu da smo imali lošu sezonu, ali smo zadovoljni cijenom koju smo platili. Početak utakmice je bio vrlo važan, rano smo poveli, onda dali i drugi gol i lako kontrolisali utakmicu. Dobro smo se branili, svi smo se koncentrisali na to i zasluženo smo pobijedili", rekao je Pogba. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi