"Pogba je došao jedući banane, a sada je glavni igrač lige"

Sporna izjava kandidata za mjesto predsjednika FS Italije

"Pogba je došao jedući banane, a sada je glavni igrač lige"

Italija je područje poznato po čestim rasističkim ispadima kada su u pitanju sportska nadmetanja, naročito fudbal.

Već ranije su na udaru bili, između ostalih, Balotelli, Boateng i Muntari a najnovija žrtva izjave koja potiče rasizam je mladi Paul Pogba. I to, ni manje ni više, nego od strane najvećeg favorita za mjesto prvog čovjeka Fudbalskog Saveza Italije - Carla Tavecchia.

Tavecchio je dao izjavu koja je šokirala Italiju a ona glasi:

"U Engleskoj biraju igrače po njihovom profesionalizmu, dok je kod nas u Italiji drugačija situacija. Naprimjer, mali Pogba je došao jedući banane a sada igra jednu od glavnih uloga u Seriji A, i jedan je od najboljih igrača".

Zbog ove, u najmanju ruku, neobične i nejasne izjave koju je Tavecchio dao predstavljajući svoju kandidaturu za predsjednika talijanskog saveza, podigla se velika prašina. On se naknadno izvinio pravdajući se da nije rasista, a neki političari su zatražili povlačenje kandidature.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.