Pogba smatra da oni mogu naslijediti Ronalda i Messija

Imenovao trojicu fudbalera

Pogba smatra da oni mogu naslijediti Ronalda i Messija

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo dobio je nedavno FIFA-inu nagradu za najboljeg fudbalera svijeta što mu je četvrti put u karijeri.

Ipak, još uvijek zaostaje za Argentincem Leom Messijem koji ima pet osvojenih nagrada za najboljeg fudbalera planete, a njihovoj dominaciji se ne nazire kraj. Francuski vezni fudbaler Paul Pogba pokušao je odgovoriti na pitanje ko bi to mogao zamijeniti Messija i Ronalda.

"To nikada ne znate, zaista. U budućnosti to mogu biti Neymar, (Eden) Hazard ili (Marco) Reus. Također, tu je još nekoliko mladih i veoma talentovanih fudbalera. Nikada ne znate jer je sezona veoma duga i možete doživjeti povredu koja će vas sa terena udaljiti šest ili čak dvanaest mjeseci. Nadam se da se te povrede neće desiti, ali nikada ne znate", rekao je Pogba.

Podsjetimo da Ronaldo i Messi nagradu za najboljeg fudbalera svijeta dobijaju od 2008. godine, a prije njihove ere posljednji je Zlatnu loptu iz reda 'ostalih' dobio Kaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti