"Pogriješio sam što sam ostao u Barceloni"
Foto: EPA

Vermaelen priznao

"Pogriješio sam što sam ostao u Barceloni"

E. Čaušević

Belgijski defanzivac Thomas Vermaelen priznao je da je pogriješio što je odlučio ostati u Barceloni.

Vermaelen je prošlog ljeta imao nekoliko ponuda, ali je na kraju odlučio da ih odbije i ostane u Barceloni. Ipak, Belgijanac gotovo da nema prostora za igru u ekipi Ernestea Valverdea, te utakmice katalonskog kluba obično posmatra sa tribina.

Belgijski igrač je prošlu sezonu proveo na posudbi u Romi koja nije odlučila otkupiti njegov ugovor. Međutim, i pored toga pojavilo se nekoliko klubova koji su bili zainteresovani za njegove usluge, ali je Vermaelen jasno poručio da ne želi napuštati Barcu zbog čega se sada kaje.

"Nakon povratka iz Rome smatrao sam da se mogu nametnuti svojim igrama novom treneru u Barceloni. Na ljeto sam mislio da je ostanak u Barci prava odluka za moju karijeru, ali tek sada vidim da sam pogriješio", priznao je Vermaelen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi