Pojačava se balkanska kolonija u Laziju?

Nebeskoplavi zainteresovani za Badelja

Pojačava se balkanska kolonija u Laziju?

U Laziju je tradicionalno igrao veliki broj fudbalera sa područja Balkana, a trenutno boje rimskog kluba brane Senad Lulić, Sergej Milinković-Savić, Thomas Starkosha, Dušan Basta, Filip Đorđević, Ivan Vargić, Adam Marušić, Stefan Radu...

Prema pisanju italijanskih medija, velika je vjerovatnoća da će balkanska kolonija na Olimpicu biti pojačana hrvatskim reprezentativcem Milanom Badeljom, koji se nalazi na meti Nebeskoplavih za januarski prelazni rok.

Badelj nastupa za Fiorentinu s kojom mu ugovor važi do ljeta 2018. godine. Pošto je izvjesno da on neće biti produžen, jedini način da Fiorentina zaradi njegovim odlaskom je da ga proda na zimu, a kao potencijalna destinacija spominje se upravo Lazio.

Trener Fiorentine Stefano Pioli želi dovesti Danila Cataldija, fudbalera Lazija koji nastupa na posudbi u Beneventu, pa se pretpostavlja da bi i on mogao biti uključen u transfer Milana Badelja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan Badelj je ove sezone odigrao 10 utakmica u Seriji A i postigao je jedan gol, a prije dolaska u Italiju nastupao je za HSV, Dinamo, Lokomotivu i Zagreb.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti